vineri, 8 aprilie 2011

Ce inseamna libertatea?


Fiecare are o notiune diferita pentru libertate, la fel cum are si pentru alte lucruri. Dar asta este pentru ca am permis altora sa spuna ca suntem diferiti. Noi, oamenii, suntem atat de identici, incat este pur si simplu o neglijenta asupra noastra sa credem ca suntem diferiti. Orice om vrea sa nu fie singur, orice om isi doreste un suflet aproape alaturi de care sa mearga pe drumul vietii. In societatea actuala, este inca valabila, asa cum s-a format, ideea ca o femeie apartine unui barbat si invers. Si de ceva timp se raspandeste din ce in ce mai mult o expresie in antagonism cu aceasta, si anume ca nimeni nu apartine nimanui decat lui insusi, ca acest lucru este unul abuziv si negativ. In acesta expresie este iarasi un joc de cuvinte. Sa privim in profunzime. Evident, toata lumea vrea sa fie libera, insa la fel de mult toata lumea vrea un partener cu care sa se imbine perfect in toate si care sa ii fie alaturi si sa fie alaturi de acea persoana deasemenea. Echipa perfecta. Barbatul si Femeia, asa cum trebuie sa fie. Prin urmare, pentru a reusi sa intelegem si sa expunem mai bine aceste doua expresii care aparent sunt in antagonism, trebuie sa privim dincolo de forme, si sensul lor la prima vedere. Evident ca nimeni nu apartine nimanui sub sensul de posesiune/proprietate. Dar ce poate fi mai frumos decat sa apartii ACELEI persoane? Am folosit intentionat cuvantul in mod repetitiv. A apartine cuiva, in forma iubirii pure si neconditionate, inseamna de fapt, devotament, loialitate, respect, admiratie. Inseamna sa nu ai nici un fel de dorinta in afara ariei sufletului caruia esti devotat, de a vedea , atinge, mirosi, sau simti alte persoane (in mod fizic) sau alte suflete.

Cand exista pur si simplu detasarea asta, si ispita nu are efect asupra ta, atunci poti fi sigur ca esti indragostit in mod pur si neconditionat. Mai ales daca inauntrul tau nu se dezvolta gelozia si invidia, in momentul in care cel iubit este inca influentat de ispita din jur. Evident ca daca iubesti asa, nu prezinti aceste sentimente. Si acum te intrebi cum poti fi detasat si relaxat cand cel iubit este inca prada ispitei momentului? Nu esti, dar nici nu esti agitat, este pur si simplu sentimentul ca ai o problema, ca ceva tie iti lipseste, si cel iubit cauta acel lucru in alta parte. Se manifesta ca o tristete, insa e mult mai profund de atata. Un suflet intelept intelege ca atunci cand aceasta situatie apare, problema este tot la el, deoarece partenerul lui ii este o oglinda. Nu are sens sa caute vina in partener sau in cealalta persoana. Deasemenea, asa cum partenerul supus ispitei este oglinda celuilalt, asa si cel ce e liber de ispita este oglinda celuilalt. Prin urmare daca cel ce e liber de ispita, nu se manifesta prin gelozie, furie, ci din contra prin iubire, celalalt are o problema. Iar raspunsul plin de iubire al acelui suflet este foarte sugestiv, deoarece iubirea este libertate. Mesajul este simplu, deci, i se arata exact unde greseste. Asa cum celui liber de ispita i se arata faptul ca poate nu manifesta destula sexualitate, destula iubire, sau destula liniste. De aceea sufletul acesta alege sa raspunda cu toate 3, pentru ca realizeaza nu poate sti care este cauza si daca este numai una, deci alege sa se creasca pe sine prin asta, sa evolueze.

Libertatea despre care vorbesc, se afla in imbinarea perfecta a doua suflete, care nu necesita nimic altceva din afara decat propriul lor suflet si legatura cosmica ce exista intre ele. Aceasta legatura, transcende notiunea de gelozie, furie, ispita, este pur si simplu imaginea iubirii, a contopirii perfecte dintre masculinitate si feminitate. Doua lucruri identice dar din care izvoresc lucruri diferite.

Pentru a intelege mai bine aceasta libertate, voi expune ce reprezinta fiecare parte.
Feminitatea este izvorul iubirii, in timp ce masculinitatea este izvorul fortei. Amandoi tintesc spre intelepciune pe care o pot atinge separat, dar si impreuna, si aceasta modalitate din urma este insasi uniunea lor. Nu se pot unii daca amandoi nu urmaresc intelepciunea si nu o aplica in ei insisi si in celalalt. Femeia fiind izvorul iubirii este cea care va primii forta prin faptul ca va stii sa daruieasca mereu iubire neconditionat. Barbatul fiind izvorul fortei este cel care va daruii mereu forta neconditioant prin faptul ca va stii sa primeasca mereu iubire. Femeia primeste forta doar daca barbatul stie sa primeasca iubire, iar barbatul primeste iubire doar daca femeia stie sa primeasca forta. Este o actiune reciproca. De aceea ei sunt facuti sa fie doua jumatati. In esenta masculinitatii, iubirea barbatului este insasi forta ce i se ofera femeii. In esenta feminitatii, forta femeii este insasi iubirea ce i se ofera barbatului. Deci iubirea inseamna forta pentru o femeie si forta inseamna iubire pentru un barbat. Cand spun inseamna ma refer la ce are nevoie de fapt: femeia de forta si barbatul de iubire, iar prin acest lucru ei au nevoie unul de celalalt pentru a completa si realiza chiar sensul vietii. Prin aceasta unire de suflete in eternitate, se creeaza o lumina absoluta, perfecta, iubirea, forta, si viata in toata esenta ei. Deci, prin urmare, unirea nu inseamna decat libertate. Deoarece viata este libertate. Cred ca in momentul in care oamenii vor ajunge sa inteleaga asta, nu vor mai avea nevoie de bucati de hartie sa "dovedeasca" ca se iubesc, nu vor mai avea nevoie sa se simta liberi prin schimbul de parteneri, nu vor mai avea nevoie sa simta gelozia pentru a indrepta slabiciunea fata de ispita din ceilalti. Fiti iubire, fiti liberi, si permiteti-va sa fiti intelepciune, alaturi de sufletul ce va completeaza.

Probabil acum, multi va spuneti "Dar acea persoana perfecta pentru mine nu exista". Nu exista atata timp cat voi va permiti sa credeti asta. Vreti sa simtiti sensul vietii in toata esenta ei? Creati-va acea persoana prin faptul ca sititi sigur ca exista. Totul este posibil, atrageti acel suflet capabil sa inteleaga al vostru suflet, prin hotarare si integritate. Doar asa veti reusii sa cunoasteti sufletul vostru pereche. Dar despre asta voi vorbi mai pe larg intr-un alt articol. Intre timp...

Fiti liberi, unindu-va cu iubirea din voi si din celalalt.

Cand va veti amintii ce inseamna asta ( deoarece se afla deja in voi ), nu exista cuvinte pentru a descrie sensul ce il va capata viata voastra atunci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu